Building Workshop was asked to design a new home on a sloping site in a conservation area in a small Perthshire village for a couple who were moving to the area with their children.  The brief was to create a spacious living space which would be great for family life and for entertaining too.  Our concept was inspired by a beautiful old traditional granary building along the road from the site.

This new build house was completed in early spring 2015.  The home is full of natural daylight with a large open plan living space, a bright kitchen with lots of rooflights and lofty bedrooms upstairs.  There are big agricultural style internal sliding doors which can be open or closed making the interior fun and adaptable.

The interior photos of the finished building were taken by Alix Macintosh Photography.


Scottish architecture rural architect Dundee Angus Perthshire listed buildings sustainable
Ben Scrimgeour Building Workshop architecture Dundee Perth Angus
ben scrimgeour building workshop architect angus perthshire rural
Scottish architecture Angus Dundee Perth Alyth Blairgowrie Kirriemuir Forfar
Ben Scrimgeour Building Workshop architect Alyth Perthshire Angus
Ben Scrimgeour Building Workshop architect Alyth Perthshire Angus
new build home perthshire conservation area timber russwood
rias riba architecture ben scrimgeour building workshop
Scottish architecture rural architect Dundee Angus Perthshire listed buildings sustainable
contemporary architecture and design practice Angus Perthshire Dundee Broughty Ferry Forfar Blairgowrie